Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

Over Sterk Techniekonderwijs

Onderwijs en bedrijfsleven uit de regio Noordoost-Friesland werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs.
Het gemeenschappelijke doel is om jongeren enthousiast te maken voor techniek en om onderwijs & bedrijfsleven beter op elkaar aan te laten sluiten.

Niet alleen nieuwe werknemers in de techniek zijn nu en in de toekomst hard nodig, maar ook medewerkers in het technisch onderwijs. Met elkaar geven we een impuls aan het technisch onderwijs en aan de toekomst van techniek in de regio.

 

Meer weten?

 

Op dinsdag 2 juli was het feest op het Lauwers College in Buitenpost; de school opende namelijk de deuren van het spiksplinternieuwe technologielokaal. De opening was in handen van Jelle Boerema, wethouder Onderwijs van Achtkarspelen. Met één druk op de rode knop verscheen de naam van dit lokaal op de muur.

Voorbereid op de toekomst

In dit lokaal kunnen in eerste instantie alle mavoleerlingen en de eerstejaars havo- en vwo-leerlingen techniek gebruikmaken van de nieuwste technieken. Denk hierbij aan lasersnijden, een 3D-printer, Drones, VR en nog veel meer. Hiermee bereidt de school haar leerlingen voor op de toekomst. En dat is hard nodig meent Jelle Boerema: ,,We hebben meer techniekmensen nodig. Mooi om te zien hoe het Lauwers College aansluiting zoekt tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt, en dat ze hier met dit technologielokaal op inspeelt. Dit lokaal laat hen de mogelijkheden van techniek ontdekken.” Later gaan alle leerlingen gebruikmaken van dit innovatieve lokaal.

Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland

De realisatie van dit technologielokaal is in een stroomversnelling gekomen door de komst van de praktijkgerichte programma’s Technologie & Toepassing en Economie & Ondernemen binnen de mavo, welke volgend schooljaar van start gaan. Voor het praktijkgerichte programma Technologie & Toepassing is dit lokaal voor een groot deel gerealiseerd door subsidiegelden vanuit Sterk Techniekonderwijs Noordoost-Friesland.

Bekijk de sfeerimpressie van de opening:

Volg ons ook online!

 Nieuwsgierig geworden?

Wil je meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!
Stuur een e-mail via het contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

 


 

Aanmelden nieuwsbrief

 

Samenwerkingspartners