Kwalitatief hoogwaardig techniekonderwijs en een actueel aanbod zijn van groot belang voor de vitaliteit van de sector techniek. Door het aanbieden van verschillende professionaliseringsactiviteiten wordt ervoor gezorgd dat de kennis en vaardigheden van techniekdocenten up to date zijn. Daarnaast zorgen de activiteiten ervoor dat docenten en medewerkers uit het technisch bedrijfsleven elkaar versterken door van elkaar te leren. Om ook voor de (nabije) toekomst te zorgen voor een dekkend aanbod aan techniekonderwijs van kwalitatief hoog niveau, wordt er met dit deelproject ook volop ingezet op het werven en opleiden van nieuwe techniekdocenten.

Elkaar versterken door van elkaar te leren

Met uiteenlopende activiteiten wordt ingezet op de professionalisering van techniekdocenten. Zo worden er masterclasses en techniekcafé’s georganiseerd, vinden er collegiale consultaties en bedrijfsstages plaats en zijn er mogelijkheden voor individuele scholing. De activiteiten zijn bedoeld voor: onderwijsassistenten, instructeurs, docenten techniek in de onderbouw, docenten PIE (Producten, Installeren, Energie), BWI (Bouwen, Wonen, Interieur) en T&T (Technologie & Toepassing). Daarnaast worden mensen uit het technische bedrijfsleven door middel van dit project gestimuleerd en uitgenodigd om te komen ervaren of werken in het onderwijs -van het geven van een workshop tot het omscholen tot docent- ook iets voor hen is.

Samenwerken met bedrijven

Bij het organiseren van deze activiteiten wordt actief samengewerkt met bedrijven uit de regio. Veel van deze bedrijven zijn ook verbonden als samenwerkingspartner aan Sterk Techniekonderwijs.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het project Professionalisering & werving techniekdocenten?
Maak uitgebreid kennis met Mieke IJedema.
Vrijblijvend contact opnemen mag ook! | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!

Contact

Volg ons ook online!