Leerlingen enthousiast maken voor techniek en technologische ontwikkelingen. En dit is tegenwoordig vaak niet meer ‘vieze’ handen krijgen. In tegendeel, er zijn momenteel vele mogelijkheden op het gebied van bouwen, metaal en installatietechniek. Er is in Noordoost-Friesland heel veel werkgelegenheid die onvoldoende bekend is bij ouders en leerlingen. De inzet van STO-NOF is een relatie voor de lange-termijn, waarbij de kinderen uiteindelijk een mooie baan in de regio krijgen. Dan ga je leerlingen écht binden.

Eigentijds en regiogericht

Met verschillende activiteiten wordt ingezet op eigentijds en regiogericht technisch onderwijs. Keuzevakken die toegespitst zijn op wat nodig is in de regio Noordoost-Friesland, het bieden van attractief onderwijs en het ontwikkelen van doorgaande leerlijnen maken onderdeel uit van het vernieuwd technisch vmbo. De activiteiten zijn hoofdzakelijk bedoeld voor de leerlingen van de profielen PIE (Producten, Installeren, Energie) en BWI (Bouwen, Wonen, Interieur). Ook is er zeker aandacht voor vmbo-basis/kaderleerlingen die niet in deze beide profielen zitten. Hiervoor is bijvoorbeeld een praktische handleiding ‘Basis installatie- en elektrotechniek’ gemaakt.

Doorgaande leerlijn met mbo en bedrijfsleven

Om de lessen voor de leerlingen aantrekkelijker te maken worden er workshops en excursies gehouden. Er vindt regelmatig buitenschools leren bij bedrijven en organisaties plaats. Hierbij maken leerlingen gebruik van de (moderne) faciliteiten van deze bedrijven.

Met het bedrijfsleven zijn er aparte inspiratiesessies voor de bouw, voor de installatie- en elektrosector en voor de metaal. Hierbij schuiven vakdocenten en branche gerelateerde ondernemingen aan.

Om een doorgaande leerlijn te creëren gaan er groepjes leerlingen naar ROC Friese Poort in Leeuwarden om mee te draaien op deze mbo-opleiding. Voor een betere afstemming sluiten vierdeklassers aan bij een lesprogramma. Op die manier krijgen de kinderen die ernaar toe gaan inzicht in de mbo-opleiding die ze willen gaan volgen. Het helpt hen in het maken van keuzes.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het project Vernieuwd technisch vmbo.
Maak uitgebreid kennis met Fred Hoekstra.
Vrijblijvend contact opnemen mag ook! | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!

Contact

Volg ons ook online!