Werken in de techniek heeft veelal geen hip imago. Toch blijkt dat de vraag naar technisch personeel in de toekomst groter zal zijn dan dat er nu wordt opgeleid. De behoefte aan nieuwe kennis en vaardigheden die aansluiten bij huidige technische ontwikkelingen groeit.

Primair onderwijs en vmbo 

De activiteiten van het project Werving en PR zijn gericht op het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (vmbo). Door de beeldvorming over werken in de techniek bij basisschool- én vmbo-leerlingen te verbeteren, willen we meer leerlingen interesseren voor techniek, zodat ze gaan kiezen voor een technisch vmbo-profiel.

Activiteiten

Ben Jansen is als projectcoördinator volop bezig met het organiseren van activiteiten en events voor de hoogste groepen van het primair onderwijs en de onderbouw van het vmbo. Het aanbod van activiteiten is o.a.:

  • Ontdekkerskisten
  • Gastlessen
  • Bedrijfsbezoek 
  • Technieklessen 
  • Techniek Tastbaar 

> Lees meer over de activiteiten voor het basisonderwijs

Samenwerken met bedrijven

Bij het organiseren van deze activiteiten en events wordt actief samengewerkt met bedrijven uit de regio. Veel van deze bedrijven zijn ook verbonden als samenwerkingspartner aan Sterk Techniekonderwijs.

Meer weten?

Wil je meer informatie over het project Werving & PR?
Maak uitgebreid kennis met Ben Jansen via dit interview.
Vrijblijvend contact opnemen mag ook! | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!

Contact

Volg ons ook online!