Maak kennis met Harriët Hoekstra als relatiebeheerder voor Sterk Techniekonderwijs in de regio Noordoost-Friesland.

De kans is groot dat je Harriët Hoekstra binnenkort tegenkomt op een regionale netwerkbijeenkomst of dat er een e-mail in je mailbox zit van haar, met het verzoek voor een nadere kennismaking. Sinds 1 maart jl. is Harriët namelijk relatiebeheerder voor Sterk Techniekonderwijs in Noordoost-Friesland (STO-NOF). Ze staat te popelen om structurele verbindingen tussen het onderwijs (primair- en voortgezet) en het bedrijfsleven tot stand te brengen. Een nadere kennismaking met een vrouw die een sterke affiniteit heeft met de regio én met techniek.

,,Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de bedrijven”, blikt Hoekstra vol enthousiasme vooruit op haar nieuwe job. Als docent van Aeres Buitenpost kwam ze als stagebegeleider de voorbije jaren bij talrijke ondernemingen. Deze bezoeken vormden voor haar altijd een heel mooi onderdeel van het werk.

Harriët Hoekstra gaat als relatiebeheerder voor STO-NOF op pad om contacten te leggen tussen het onderwijs en bedrijven om te bouwen aan de toekomst van techniek/technologie én van leerlingen in de regio Noordoost-Friesland. De inspanningen moeten uitmonden in een goed netwerk, warme contacten en in een database met informatie over wat de scholen en ondernemingen elkaar te bieden hebben, zodat deze elkaar makkelijker kunnen vinden.

,,De scholen hebben het bedrijfsleven nodig en andersom”, weet Hoekstra. Om in de toekomst goed technisch personeel aan te kunnen trekken, is het van belang dat bedrijven nú investeren in goed onderwijs. “Ik ga graag het gesprek aan met de bedrijven in de regio om te kijken hoe we samen kunnen werken om de handen ineen te slaan en te bouwen aan het imago van werken in de techniek.”

Via allerhande activiteiten zijn kruisbestuivingen mogelijk. Bedrijfsbezoeken, stages, excursies, gastlessen, workshops en challenges (levensechte opdrachten waar verschillende groepen leerlingen mee aan de slag gaan om de beste technische en technologische oplossingen te bedenken op hun eigen niveau); het is een greep uit de opties om elkaar te ondersteunen. ‘Zo willen we de vonk voor een technisch beroep over laten slaan.”

Dat er door relatiebeheer hele mooie samenwerkingsverbanden kunnen ontstaan, daarvan is Hoekstra overtuigd. ,,Zo’n schakel helpt ontzettend om elkaar beter te vinden. Iedereen wil ook wel, maar heel vaak is de praktische dagelijkse gang van zaken een sta-in-de-weg. Dit gaat zeker z’n vruchten afwerpen en de regio zal daar lange tijd plezier aan beleven.”

Ben je nu al geïnteresseerd in een gesprek over de verbinding tussen jouw organisatie en het onderwijs? Neem dan gerust contact op met Harriët Hoekstra: 06-22 89 56 96 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!

Contact

Volg ons ook online!