1. Mens en GezondheidMens & Gezondheid
  1. Waar denk je aan bij mens en gezondheid? Wat heeft een gebroken arm met techniek te maken? Of waarom slik je een pilletje als je ziek bent? Wat als er geen brillen waren? Hoe kan jouw opa goed lopen? Welk gadget helpt jouw vader of moeder meer te bewegen? In deze wereld draait het om mensen gezond en fit te houden.

 

 1. Energie, Water & Veiligheid
  Wat heeft water met techniek te maken? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vies water weer drinkbaar wordt? Hoe maken we de zeeën schoon? Hoe kan de lamp in je kamer zo duurzaam mogelijk branden? Hoe kun je badderen zonder te veel water te gebruiken? In deze wereld zetten mensen zich in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf.

 

 1. Voeding & Natuur
  Wereldwijd is het een uitdaging om de groeiende bevolking van genoeg en gezond voedsel te voorzien. En tegelijkertijd ervoor te zorgen dat het in balans met de natuur gebeurt. Hoe kweken we sla zonder dat deze door rupsen worden opgegeten en de rupsen kunnen blijven leven? Hoe kun je van koffieprut of zeewier een nieuwe tas maken? Kunnen we een machine bedenken die, zonder kok, een verse lunch maakt voor de kinderen op school?

 

 1. Wonen, Werken & Verkeer
  Kun je vervoersmiddelen bedenken die goed zijn voor het milieu, er leuk uitzien en weinig plek innemen? Hoe kan de file voor de school elke ochtend minder worden? Is ons schoolgebouw eigenlijk milieuvriendelijk, of kan dat beter? En kunnen we een technische oplossing bedenken zodat we al die klusjes thuis niet meer hoeven te doen? In Nederland en de wereld wonen we met steeds meer mensen. In deze wereld is alles erop gericht dat dat mensen goed en duurzaam kunnen wonen, werken en zich verplaatsen.

 

 1. Ontwerp, Productie & Wereldhandel
  Alles wat niet uit de natuur komt, wordt bedacht, ontworpen, gemaakt, verkocht en vervoerd. Er komen steeds slimmere en mooiere producten. Kun jij een schoen maken met een 3d-printer? Of een stoel van oude materialen en gras? Hoe komen pakketjes snel bij de mensen thuis op een manier die goed is voor het milieu? Kun je een vervoersmiddel bedenken waardoor containers uit China eerder in Nederland komen?

 

 1. Digitaal, Media & Entertainment
  Krijg jij je rapport ook nog steeds op papier? Kun jij hiervoor een app bedenken? En hoe maak je een spetterende lichtshow voor jullie voorstelling in de aula? Ben je uitgekeken op Instagram? Kun je een nieuw platform bedenken? Tegenwoordig zitten we een groot deel van de dag online en worden we digitaal steeds meer met elkaar verbonden én moeten we ervoor zorgen dat dit allemaal veilig is. Dit is een booming wereld met veel mogelijkheden.

 

 1. Hi-tech & Science
  Dit is de wereld voor nieuwsgierige uitvinders en onderzoekers. Hier draait alles om het ontdekken van dingen waarvan iedereen dacht: dat kan niet! Hier daagt men elkaar uit om nóg betere producten te maken, mensen nóg beter te helpen of het milieu nóg beter te beschermen. Hoe kunnen we erachter komen of er leven is op een andere planeet? Hoe helpen we kinderen van hun spinnenangst af met technologie? Kunnen we een medicijn bedenken om niet zo zenuwachtig te zijn voor een presentatie?

> Terug naar Basisonderwijs

Nieuwsgierig geworden?

Wilt u meer informatie of een bijdrage leveren aan Sterk Techniekonderwijs? Wij komen graag in contact!

Contact

Volg ons ook online!